veritabanı kurtarma


Server Kurtarma
Server, bir diğer adı ile sunucu olan bu birimin karşıtı ise istemcidir. Bilgisayar ve ağlardaki sunuculara dosya ve veri paylaşımı yapmaya yarayan donanım özelliklerini barındıran bir çeşit hizmet sağlayan birime denmektedir. Bir ağ içerisinde bir taneden fazla server birim bulunması mümkündür. Ağları yönetmeye, dosyaları barındırmaya ve saklamaya yarayan sunucular mail ya da web sitesi gibi amaçlar içinde kullanılmaktadır.

Öncelikle bilmemiz gereken nokta, eğer hiç bilgimiz yok ise veri kurtarma işleminde mutlaka uzman yardımı almanız tamamen verilerinizi kaybolmaktan koruyacaktır. Kimi şirketler milyonlarca dolarlık zararlardan veri tabanı kurtarma çözümleri ile kurtulmuş ve masraflardan kaçmıştır. NAS sunucusunun içerisindeki diskleri çıkartmadan önce altında yer alan vidaları sökmeniz gerekecek. Vidaları söktükten sonra arkasında diskleri çekebileceğiniz bölümden 2 diski rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bundan sonra NAS sunucusu için RAID denen bir veri kurtarma programı mevcut. Bu yazılım sayesinde verilerinize erişebilecek ve kurtarabileceksiniz.

Diskleri çıkardıktan sonra Windows sürümlü bilgisayara takarak bu bilgileri RAID yazılımı ile görebilirsiniz. Fakat bilmeniz gereken bir diğer nokta ise Windows bu disklerin bozuk olduğunu gördüğü zaman “Bozuk Disk Uyarısı” vererek kendisi onarmayı deneyecektir. Eğer onarma işlemi başlatırsa diskin içinde bulunan tüm veriler tamamen kaybolacaktır. Bu yüzden bu noktada dikkatli harddisk veri kurtarma olmanız gerekmektedir. Windows’a bu komut ile izin vermemelisiniz. Daha sonra bu yazılım ile veri kurtarma işlemlerine başlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *